keskiviikko 6. helmikuuta 2013

(9.1.2013-15.1.2012) Hat Yai, Koh Lipe

Matka siis jatkui ilmastoidulla autolla läpi Thaimaan kunnes Hat Yaissa pysähdyimme hetkeksi odottamaan auton vaihtoa ja paikallista häikäilemättömän tiukkaa bisnes vaistoa..
Now that is something that I call a deal!

Kävimme paikallisessa rock (?) baarissa joka hämmästytti olemassaolollaan täysin muslimi kaupungissa. Kalja oli hyvää, ja paikassa oli länsimaiset vessat, joten good for that. Ja toisessa guesthousen vessassa taidettiin kannustaa Hamasia. Noh, tämmöstä meininki on täälläpäin. Free Palestine jne. :P

Tästä matkamme jatkui suoraan satama kaupunkiin Bak Baraan, siellä vaihtuminen lauttaan tapahtui suht nopeasti mitä muutamien paikallisten tavaroiden roudaamisen odottelu ensin.

Odottamiseen on tottunut jo Aasiassa reissatessa, muutama kymmenen minuuttia on ihan selkeä aika jota saa odottaa, ja jollain karkealla tavalla sitä itsekkin soveltaa tuota huoletonta ajan seuraamista.

Niin, tosiaan, tässä vaiheessa hyppäsimme veneeseen josta matka jatkui kohti Koh Lipen saarta.

-----

Koh Lipe, loma lomalta. Näin sitä kuvailisi nyt tällähetkellä ainakin, olttiin "antaumuksella" reissattu jo vajaan kuukauden Thaimaassa, pääosin juhlien, ja nyt saari johon olimme tulleet oli kuvankaunis valkoisine rantoineen ja turkoosi meri, aijai. Hieno ja kaunis saari.

Niin, eli, tulimme saaren ns. satamaan jotka ovat 2 kelluvaa tasoa, ensimmäinen maksu oli ympäristö maksu (?), ja toinen paikalliselle venemiehelle matkasta kelluvalta tasolta kohti resorttia, jota me ei edelleenkään oltu varattu saati otettu selvää onko siellä tilaa :D

Ensimmäinen resort johon olisimme halunneet mennä oli nimeltään Lipe Beach Resort, heillä ei ollut tilaa, vain ainoastaan erittäin kalliita ilmastoituja huoneita, joita emme todellakaan halunneet maksaa... seuraava paikka oli Andaman Resort, ja tulos yhtä laiha. Tässä vaiheesas aurinko alkoi jo laskea uhkaavasti ja pääsimme ennen illan laskeutumista paikkaan nimeltä Mountain Resort.

Päätimme ottaa huoneen jossa on ilmastointi, ja parisänky, ja saimme vielä huoneeseen lisäpedin. Hinta oli suht korkea joten tarkoitus oli että lähdemme heti seuraavana päivänä jatkamaan matkaa ja etsimään halvempaa paikkaa nukkua.

Mountain Resortin ehkä kaikkein hämmentävin puoli on se että lähes koko ravintoja ja sen huolto on hoidettu ladyboyden toimesta.

Tämän huomasin heti aamupalalla.

Aamupalasta jotakin, se oli vähän niinkuin jossain 4-5 tähden hotellin aamupalalta. Helposti 250-300 bahtin arvoinen, syö niin paljon kuin jaksat buffet.

Aloimme maksamaan yötämme kun jotenkin tilanne päätyi siihen että paikan työntekijä on soittamassa paikan omistajalle vain kysyäkseen jos me voitaisiin edelleen jäädä asumaan meidän omaan bungalowiin, mutta vain halvemmalla, 1200 bahtilla /yö

Ja kuinkas ollakkaan sehän onnistui, joten seuraavat 5 yötä myös vietettiin Mountain Resortissa, noista edellämainituista aamupaloista nauttien. Näin kun miettii että paljonko me loppujenlopuksi maksettiin yöpymisestä, niin eipä juuri mitään. Tuo aamupala itsessään oli jotain niin päräyttävää :D

I'm Beech'd Bru.

Lipellä ollessa kävimme paikallisessa Blackmoon party mestassa, Mia Lunassa, jonka työntekijänä hääräsi Saksalainen heebo jolla oli viehtymys pyöräilijä kuosiin, sellaisia ainakin näin julisteena jne. Tutun näkönen pyöräilijä kuva se on jostain... tiedä mistä.

Bileisiin ei kuitenkaan lähdetty, minulla ja Antilla molemmilla tuntui että eiköhän bilettäminen saa olla, ja nyt voisi vain rentoutua ja olla paikallaan, kirjoittaa blogia jne.

Koh Lipe on pieni saari, sen voi päivässä kävellä ympäriinsä, ja se tekeekin siitä ihanan. Niin helposti kuljettavissa, ja kuitenkin vielä löytyy biitsejä joilla ei ole ketään, tai melkeen ketään.

Me löysimme esim rannan jossa kolme naista ja yksi vanhempi mies ottivat aurinkoa niin yläosattomina, kuin tämä vanhempiherrasmies alaosattomissa...

Hehe, koomista hommaa.

Koh Lipelle menevälle tiedoksi, saarella voi sukeltaa, ja korallit on alkamassa juuri elämään uudelleen tsunamin tuhojen jälkeen. Snorkausmahdollisuuksia on useita, ja ne on todella kauniita. Sekä voit lähteä kalastus reissuille päiväksi jne.

Saarelta saa paljon hyvää ruokaa, noh, sitä tuskin kukaan epäilee kun näitä blogeja on lukenut. Aasiassa en ole juuri joutunut mitään huonoa syömään, lieneekö oma mieltymys mausteisiin ruokiin syynä tähän. Who knows.

Viimeisen illan illallinen, tilasimme kokonaisen fisun mätettäväksi, ja piruvie, hyväähän se oli.

Niin, nyt olis se hetki kun pitäis kirjoittaa miltä, ja millainen Koh Lipe on.

Minulle se oli loma. Loma lomasta jota olemme viettämässä, se oli 5 yötä hyvässä hotellissa, täydellisellä aamupalalla, saaren tutkimista kävellen, snorkausta, terassilla istuskelua, biitsillä makailua. Juuri sitä mitä monet varmasti tekevät aina reissatessaan, minulle tuo tais olla ensimmäinen kerta kun makasin rannalla ja otin ns. aurinkoa. Heh, mutta niin, Lipellä on paljon resortteja ja se on turisti saari. Ilman turisteja hinnat tipahtaa alas, joten low-seasonin aikana saarelle ehdottomasti kannattaa suunnata, high ja peak seasonilla ei tosin missään tapauksessa kannata, sillä budjetti matkaajan lompakko ei sitä kestä.

Seuraava matkakohde: Langkawi, Malaysia.

1 kommentti:

  1. KOkeilitteko ladyboitten palveluksia, siis muutaki ku juomapuolta?

    VastaaPoista